Man skjuten i Jakobsberg i Järfälla

Uppdaterad
Publicerad

Vid 20.40-tiden på fredagskvällen fick polisen in ett larm om att en person skadats i samband med en skjutning vid en bensinmack i Jakobsberg i Järfälla. Polisen söker nu efter flera misstänkta gärningpersoner.

Mannen, som är i 25-årsåldern, var vid medvetande när utryckningspersonal kom till platsen. Polisen har nu inlett en förundersökning om misstänkt mordförsök.

– Mannen är förd till sjukhus med ambulans med någon form av skottskada, säger Åsa Wallentin, som är presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Flera misstänkta gärningspersoner

Eftersom skjutningen skedde vid en bensinmack finns det flera vittnen till händelsen. Polisen har flera patruller på plats som samlar in uppgifter om händelsen.

– Enligt vittnesuppgifter har flera personer lämnat brottsplatsen, och vi söker därför efter flera gärningspersoner. Vi spanar även med hjälp av helikopter, säger Åsa Wallentin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.