Polisen tror att mannen sköts i närheten av där han hittades. Foto: Marco Blomberg

Man skjuten i Kärrtorp – skadorna inte längre livshotande

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har skjutits i Kärrtorp i södra Stockholm. Mannen fördes till sjukhus med livshotande skador, men opererades under dagen och skadorna bedöms inte längre som livshotande.

Klockan 02.30 på fredagen larmade flera personer polisen om en skottlossning i Kärrtorp i södra Stockholm. En man hittades utomhus skottskadad av flera skott. Han fördes till sjukhus med ambulans och opererades för sina skador som inte längre är livshotande.

Förundersökning pågår

Polisen har fastställt den exakta brottsplatsen vilket är i närheten av Kärrtorps IP där polisen anträffade den skadade mannen. Kriminaltekniker är på plats och har påbörjat en brottsplatsundersökning bland annat med hjälp av sökhundar.

– Vi har gjort vissa fynd men jag kan inte gå in på vad, säger Mats Eriksson, polisens presstalesperson.

Även filmer från övervakningskameror i Kärrtorp har inhämtats och en analys av dessa har påbörjats.

– Analysen borde vara klar under nästa vecka, säger Ola Österling, polisens presstalesperson.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Ingen person har gripits.

– Man försöker kartlägga målsägaren och jämföra det med fynden från den tekniska undersökningen och vittnesförhören, säger Ola Österling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.