Man skjuten i norra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har blivit skottskadad i Husby i norra Stockholm under måndagskvällen, rapporterar polisen. På tisdagsmorgonen var ingen person gripen för skjutningen.

Larmet inkom till polisen strax efter klockan 23.30 på måndagskvällen. Ambulanspersonal vårdade den skottskadade mannen på plats innan han fördes till sjukhus. Han uppgav själv till polisen att han blev beskjuten i ett allmänt utrymme i ett flerbostadshus.

– Men vi vet inte med säkerhet om det är brottsplatsen, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisregion Stockholm.

– Jag får uppfattningen om att han inte har livshotande skador, tillägger Eriksson.

Flera förhörda

Polisen har inlett en förundersökning om synnerligen grov misshandel samt grovt vapenbrott.

Under natten har ett flertal personer förhörts, skriver polisen på sin webbplats, och spår har säkrats efter att kriminaltekniker genomfört en brottsplatsundersökning. Det fanns däremot ingen frihetsberövad för skjutningen på tisdagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.