Man skjuten utanför krog i Rissne

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern sköts på lördagskvällen ned, mitt på gatan, utanför en krog i Rissne, i Sundbyberg. Exakt vad det rör sig om är i nuläget oklart för polisen. – Han är inte direkt så medgörlig om man säger så, säger Anders Mattson vid Stockholmspolisen

Strax efter klockan 23 på lördagskvällen fick polisen larm om att någon öppnat eld utanför en krog i Rissne, i Sundbybergs kommun strax utanför Stockholm.

– Man påträffade där en person som var skjuten. Han är förd med ambulans till sjukhus, men inte allvarligt skadad, säger Anders Mattson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Mannen, som är i 25-årsåldern, träffades av flera skott – men ska alltså ha klarat sig relativt väl. I övrigt har polisen tämligen knapphändig information i nuläget. Den skottskadade mannen har hittills inte velat säga speciellt mycket om händelsen, enligt Anders Mattson vid Stockholmspolisen.

– Han är inte direkt medgörlig om man säger så.

Polisen har ingen misstänkt gärningsman i nuläget, men har under natten varit på plats i området för att söka efter eventuella spår och prata med vittnen. Om detta sökande har gett något resultat vill polisen inte gå in på i nuläget.

– Våra tekniker är kvar på plats, sade Anders Mattson vid 02-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.