Foto: TT

Femte skjutningen i Jordbro i år – polisen utreder gängkoppling

Uppdaterad
Publicerad

En man har skottskadats i armen efter en attack i fullt dagsljus på en tågstation i Jordbro, södra Stockholm. Polisen genomför just nu husrannsakan på jakt efter en misstänkt.

Det var vid 10.17 som polis larmades till tågstationen i Jordbro. En man ska ha skottskadats i armen efter en skjutning vid Jordbro pendeltågsstation. Hans skador ska dock inte vara allvarliga, enligt polisen.

Enligt tidiga vittnesuppgifter ska det röra sig om en eller två gärningsmän.

– Vi har lite olika uppgifter om vad som har hänt men initialt söker vi intensivt efter två gärningsmän. Två män har setts springa från platsen men ibland springer ju även allmänheten från sådana här händelser, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson.

Kort förhör

Tågtrafiken stoppades direkt och samtliga tåg fick passera utan att stanna på stationen.

Den skadade mannen ska ha kunnat höras av polis innan han fördes till sjukhus men vad som sagts i de förhören vill polisen inte gå in på. De vill heller inte säga något om vilka eventuella fynd som gjorts på platsen, hur många skott som avlossats eller om den skjutne mannen är känd av polisen sedan tidigare.

– Jag måste hänvisa till förundersökningssekretessen där, säger Carina Skagerlind.

Vad säger du om att en sådan här attack sker mitt på dagen i fullt dagsljus?

– Det är fortfarande ovanligt skulle jag säga även om det går mot den utvecklingen vi ser i stort med ett allt mer desperat agerande utan omdöme, säger Carina Skagerlind.

Tittar på gängkriminella kopplingar

Den senaste tiden har flera skjutningar skett i Jordbro, och polisen tittar nu på om det finns gängkriminella kopplingar.

– Vad som är generellt är att de här skjutningarna ofta hänger ihop, säger Carina Skagerlind. Vi tittar självklart på samband och inblandade personer. Vi har god koll på utredningsläget, utmaningen är att räcka till.

Polisen genomför just nu husrannsakan i jakten på en misstänkt.

– Det är mycket som händer i ärendet, säger Carina Skagerlind.

Skjutningen är den femte i Jordbro hittills i år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer