Man skjuten till döds på hotell i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En man sköts under onsdagen ihjäl på ett hotell vid Fridhemsplan i centrala Stockholm. Offret ska enligt uppgifter till SVT vara en av polisen utpekad gängledare till ett kriminellt nätverk.

– Vi fick larmet 11.50 om en skottskadad person på ett hotell vid Fridhemsplan, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen.

Under eftermiddagen meddelar polisen att mannen avlidit och att anhöriga är underrättade. En stor polisinsats pågår på platsen och en förundersökning om mord är inledd. Enligt polisen skedde skottlossningen i anslutning till receptionen på hotellet.

Kopplas till kriminellt nätverk

Enligt uppgifter till SVT har skjutningen koppling till det kriminella Östberganätverket. Östberganätveket har bland annat haft en lång konflikt med ett annat nätverk från Bredäng.

I en rapport från polisen som togs fram 2019 var mannen som sköts ihjäl vid Fridhemsplan ledaren för Östberganätverket. Nätverket har sin bas i Östberga i södra Stockholm och har haft sin huvudinkomst från narkotikahandel, bedrägerier och utpressningar.

I rapporten står även att grupperingen hållit koll på personer som kommit in och ut från området Östberga.

Ingen person är i nuläget gripen för mordet.

– Vi har spärrat av platsen och håller förhör med folk i området, säger Per Fahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.