Mannen kom in till Södersjukhuset natten mot söndagen. Foto: Hasse Holmberg/TT

Man svårt knivhuggen i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En svårt knivskuren ung man fördes under natten mot söndag till Södersjukhuset i Stockholm med privat bil. Det är oklart exakt vad som har hänt honom.

Läget är för tillfället stabilt för den unga man som knivhöggs svårt i Stockholm i natt. Han har opererats akut under morgonen, enligt polisen.

Mannen kom in till Södersjukhuset strax efter klockan fyra på söndagsmorgonen. Han kördes till sjukhuset i en privatbil, och polisen vet inte var knivdådet har skett.

– Han var allvarligt knivhuggen på flera ställen. Vi har tagit bilen i beslag och håller förhör med hans kamrater som satt i bilen, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Förhören fortsätter under dagen. I nuläget finns ingen misstänkt och mannen själv har inte kunnat förhöras. Polisen utreder händelsen som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.