Flera personer blev vittnen till händelsen. Foto: Moa Ferm, SVT

Man knivskuren till döds i Husby

Uppdaterad
Publicerad

En ung man dog efter att ha blivit knivskuren i Husby i västra Stockholm på onsdagseftermiddagen. Ingen person har gripits för dådet. Flera som befann sig i området chockades av händelsen och en barnteater ställde in sin föreställning.

Offret knivskars utomhus vid Husby gård. Ett vittne som såg händelseförloppet larmade polisen strax före 14.30.

– Den skadade är i 20-årsåldern och den senaste uppgiften är att han är väldigt allvarligt skadad, sa Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, tidigare på onsdagen.

Flera polispatruller och ambulans kallades till platsen. Klockan 15.03 skrev polisen på sin webbplats att mannen hade avlidit.

Sökte med helikopter

Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning och polisen höll förhör med flera vittnen. Många som bor i närheten samlades vid avspärrningarna.

– Jag har balkongen här på andra sidan fältet. Folk sitter och fikar här varje dag. När jag kom ut såg jag bara polisen och att någon gjorde livräddning. Sen hörde jag att någon blivit knivskuren på flera ställen, säger ett vittne till SVT Nyheter Stockholm.

Polisen har sökt efter gärningsmannen bland annat med helikopter och hundpatruller. Vid 19-tiden var ingen person gripen.

Det verkar vara en ensam gärningsman, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Finns det någonting som tyder på att det här skulle vara gängrelaterat?

– I nuläget finns det ingenting som tyder på det, men saker kan förändras.

Ali Alnaser, Husbybo. Foto: Moa Ferm, SVT

Populärt grönområde

En kvinna som har bott i Husby i 20 år är rädd att offret kan vara någon hon känner.

– Vi låg och solade jag och min dotter, och helt plötsligt började polisen spärra av. Det är så hemskt och det känns som om polisen inte kan göra något.

Husbybon Ali Alnaser säger att våldet har trappats upp i området den senaste tiden, vilket oroar honom.

– Jag bor så pass nära och våldet har bara blivit värre, det känns så jävla jobbigt. Man börjar bli rädd. Politikerna måste göra något.

Barnteater ställdes in

Området kring Husby gård är ett populärt grönområde. Senare på eftermiddagen skulle Mittiprickteatern hålla föreställningen ”Peter Pan och piraterna” där, men föreställningen ställdes in efter det inträffade.

– Med hänsyn till våra tolv sommarjobbare som mår okej men har fått gå hem, och av respekt för vad som hänt, så ställer vi in teatern i dag, säger regissören Cleo Boman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.