Här släcker Räddningstjänsten en av bränderna vid Fridhemsplan, en man greps på plats. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Man tände eldar i centrala Stockholm – greps av polisen

Uppdaterad
Publicerad

En man gick runt på Fridhemsplan i Stockholm och tände eld på cyklar och skräphögar. Han greps på bar gärning av polisen – som inte vet varför mannen gjorde som han gjorde.

Larmet kom till polisen klockan 00.28 under natten mot fredagen. Vittnen hade då sett hur en man gick runt och tände på saker runt Fridhemsplan.

– Man har pratat om två cyklar som brann om någon hög med bräder som låg på marken, säger Pontus Sandulf, vakthavande befäl på polisen.

Bränderna ska ha startats på olika platser runt samma korsning. Polisen och Räddningstjänst var på plats efter bara två minuter och mannen greps på bar gärning.

En man gripen

Elden släcktes utan någon större dramatik. Mannen är nu misstänkt för grov mordbrand då elden kunde ha spridits om det inte hade upptäckts i tid. Det är oklart varför han gjorde som han gjorde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.