Enligt Region Stockholm är det viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig innan skolstarten. Foto: TT/Jessica Gow

Många 16-17-åringar vill vaccinera sig – var fjärde i länet har redan bokat tid

Uppdaterad
Publicerad

Sedan bokningen öppnade på måndag har över 16 000 personer i åldern 16-17 år bokat tid för att vaccinera sig i Stockholms län. Det är något som Region Stockholm ser positivt på.

Sedan måndagen den 9 augusti har ungdomar mellan 16 och 17 år kunnat boka tid för vaccinering mot covid-19. Fram till natten mellan tisdag och onsdag hade 16 220 av totalt 65 000 personer bokat tid, vilket är var fjärde ungdom i den åldersgruppen.

”Vi ser att det finns ett stort intresse, att döma från dessa två dagar som bokningen varit öppen för den här gruppen. Det är viktigt att så många som möjligt inleder sin vaccinering innan skolstart”, skriver Aynur Isayeva, vid Region Stockholms pressavdelning i ett mejl.

I videon nedan hör du ungdomarnas åsikter om vaccineringen och att minderåriga antingen behöver genomgå ett mognadsprov eller ha föräldrarnas samtycke för att få vaccin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet