Många gripna i jätterazzia

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort antal personer har anhållits misstänkta för ekonomisk brottslighet. De greps på tisdagsförmiddagen på olika adresser i Stockholms län. Gripandet är en del av en stor insats som pågår mot organiserad brottslighet i Södertälje.

Enligt uppgifter till Ekot i Sveriges Radio och Länstidningen i Södertälje är gripandena en del av en stor insats som pågår mot organiserad brottslighet i Södertälje.

Insatsen inleddes tidigt på tisdagsmorgonen. Tio personer är anhållna misstänkta för grovt bedrägeri, enligt Södertälje tingsrätt. Polisen vill inte bekräfta antalet.

Ekobrottshärva i Södertälje

Hur många är gripna?

– Vi pratar inga antal i nuläget men samtliga gripna är anhållna i sin utevaro, säger Lars Byström, informationsansvarig vid länskriminalen i Stockholm till ABC.

Vad är de misstänka för?

– Det rör sig om omfattande ekonomiskt brottslighet, säger Lars Byström, som är mycket förtegen kring tisdagsmorgonens gripanden.

Gunnar Appelgren, säger att tisdagsmorgonens gripanden är en del i den så kallade myndighetsgemensamma insatsen i Södertälje, som startades 2010.

– Vad jag har fått kännedom har det gått odramatiskt till, säger han om gripandena.

Polisen är i förtegna om hur många personer det rör sig om, var de gripits och vad det är för brott de är misstänkta för.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekobrottshärva i Södertälje

Mer i ämnet