• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kungshult i Eslövs kommun, Skåne län. Det brinner i en lantbruksfastighet där det lagras gödningsmedel. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus. Läs mer

Besiktningsingenjören Rune Mattsson berättar att i princip alla möbler varit förstörda i de källarvåningar han inspekterat. Foto: SVT

Många hus skadade efter översvämningen i Bromma

Uppdaterad
Publicerad

Många källarvåningar i villorna vid Islandstorget i Bromma är mer eller mindre förstörda efter lördagens stora översvämning.
– Det är ganska stora skador i samtliga källarvåningar vi tittat på, säger Rune Mattsson som är besiktningsingenjör på försäkringsbolaget Trygg Hansa.

Många villaträdgårdar hamnade under vatten i samband med att en vattenledning sprang läck vid Islandstorget i Bromma i lördags. I flera av husen tog sig vattnet in i källarvåningarna. På söndagen var bland andra försäkringsbolaget Trygg Hansa i området för att bilda sig en uppfattning av skadorna.

Rune Mattsson, besiktningsingenjör på Trygg Hansa.

– I princip kan man säga att alla möbler är skadade tillsammans med annan lösöresegendom i källarna. Sedan är det byggskador på golv och väggar, säger Rune Mattson.

En familj i området berättar att det mesta i deras källarvåning är förstört, ”kanske 95 procent”, och att det finns risk för att de kan behöva renovera hela källaren. Och enligt Rune Mattsson kommer det ta sin tid innan de värst drabbade husen är återställda.

– Det kommer ta ett tag, ja. Det är svårt att veta hur lång tid, det kan man inte veta förrän man undersökt allt ordentligt. Men det kommer ta tid med torkning och så vidare, säger Rune Mattsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer