Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Under glastaket sträcker sig ljustunneln drygt 25 meter, ner till vuxenbiblioteket. Hör mer om den moderna konstruktionen i videoklippet ovan. Foto: Frida Jareteg

Följ med upp på taket på nyrenoverade Medborgarhuset

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen går projektet Medborgarhuset i mål. En kostsam historia – men med moderna lösningar som möjliggör energibesparing och hållbarhet en lång tid framöver.

Medborgarhuset har genomgått den mest omfattande renoveringen på 80 år och en central och viktig pusselbit i slutskedet av byggnationen har varit att installera det moderna ventilationssystemet. Det har varit en kostsam historia – men energibesparingarna är övervägande, menar projektledaren Mikael Ichu.

SVT fick en första titt både under och ovan taknocken – se mer i videoklippet!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer