Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Aneta, syster till Mikael: ”Han mådde så dåligt över alla människor som hela tiden mister livet till de skjutningar som pågår”. Foto: Privat, SVT

Mikael, 39, sköts ihjäl i Skärholmen – framför sin 12-årige son

Uppdaterad
Publicerad

Mikael, 39, cyklade mot badhuset med sin 12-årige son på onsdagskvällen. I en gångtunnel ska han ha konfronterat ett ungdomsgäng. Det slutade med att Mikael sköts till döds.

– Han var rakt på sak, sade alltid vad han tänkte. Det kostade honom livet, säger hans syster Aneta.

Familj, vänner och andra Skärholmsbor samlades vid gångtunneln i Skärholmen centrum på torsdagen. Det var här 39-årige Mikael sköts ihjäl kvällen innan.

Frågan som alla ställer sig är: varför?

39-årige Mikael sköts till döds i Skärholmen

– Alla poliser vi har träffat frågar om han har någon anknytning till kriminalitet. Absolut inte. Helt oskyldig. Det enda han levde för var sin son, säger svågern Elias.

39-årige Mikael sköts till döds i Skärholmen. Enligt SVT:s uppgifter ska det ha skett efter att han konfronterat en grupp ungdomar. Foto: Privat

Konfrontation med ungdomsgäng

Bara några hundra meter bort ligger simhallen, dit Mikael och hans son var på väg. Enligt SVT:s uppgifter ska ett ungdomsgäng ha ropat något när de cyklade förbi gångtunneln och Mikael vände tillbaka.

Mikael sköts och avled på plats.

– De var på väg till badhuset. I stället för en trevlig upplevelse fick hans son bevittna sin pappa bli skjuten. Sonen ringde 112, sonen ringde farmor, säger svågern.

”Han var som alla föräldrar”

Enligt uppgifter till SVT hade Mikael tidigare varit i kontakt med polisen för att prata om ungdomskriminaliteten i Skärholmen.

– Min bror var en person som alltid sa till unga att sluta med det de gör och han vill inte att hans son ska växa upp i en kriminell miljö. Igår var ett exempel på vad han brukade göra.

– Han var som alla föräldrar som vill att deras barn ska växa upp tryggt, att de ska kunna gå ut och leka på gatan som vi gjorde. Han mådde så dåligt över alla människor som hela tiden miste livet i skjutningar, säger Mikaels syster.

Ingen person är ännu gripen efter dödsskjutningen på onsdagskvällen.

Mikaels familj har godkänt att SVT Nyheter publicerar namn och bild på honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

39-årige Mikael sköts till döds i Skärholmen

Mer i ämnet