Mikael, 41, misshandlades av flera ungdomar i Årsta. Foto: SVT

Mikael, 41, misshandlades svårt av ungdomar med batong

Uppdaterad
Publicerad

Mikael misshandlades svårt av fem ungdomar när han var på väg hem från gymmet tidigare i veckan. Polisen har inte gripit förövarna. – Jag trodde jag var blind, jag hade blod i hela ögonen, säger han.

Det var som vilken annan vanlig kväll som helst i tisdags, 41-årige Mikael hade varit och tränat på gymmet i Årsta och gick i det lilla skogsområdet. Då dök plötsligt fem ungdomar upp och frågade om han kunde låna ut telefonen eller ge dem cigaretter. Då han sa nej ska de ha börjat misshandla honom.

Bara några dagar efter misshandel är Mikael tillbaka på platsen. Spåren av blodpölen är kvar. Foto: SVT

– De slog mig med batong i bakhuvudet och jag hamnade på knä och då började de att sparka och slå. Jag försökte försvara mig men det är omöjligt mot tio fötter och tio händer, och dessutom med batong och kniv, säger Mikael.

Batonger vanligt vid våldsdåd

En hundägare hittade honom avsvimmad och blodig och ringde ambulans och polis. Mikael var knivskuren i pannan, bägge okbenen i ansiktet blev intryckta och han hade huvudvärk och smärta i hela kroppen. Förövarna, fem killar i övre tonåren hade redan hunnit springa från platsen.

– Jag trodde jag var blind, jag hade blod i hela ögonen bakom linser och allting. Det är en blandning av ilska men samtidigt glädje att jag vaknade, säger Mikael.

Det är inte bara Mikael som blivit utsatt för våld med batong. Igår rånades en telebutik i Brandbergen av gärningsmän med batonger.

För Mikael, som kom hem från sjukhuset igår, kommer tankarna om vad som hänt om barnen varit med i tisdagskväll.

Foto: Privat

– Det vill jag helst inte tänka på. De kunde ha hoppat på någon äldre människa men väljer att hoppa på mig. Hade de gjort det även om jag hade haft barnvagnen?

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.