– Det finns alldeles för få motorbanor för de som är motorintresserade i Stockholm, säger Mikael Persbrandt, uppvuxen i Jakobsberg. Foto: Privat/SVT

Mikael Persbrandt vill rädda kartingbanan i Järfälla

Uppdaterad
Publicerad

Järfälla Motorklubb måste räddas. Det är budskapet när flera kändisar väljer att visa sitt stöd för den nedläggningshotade klubben.
– Att lägga ner är synd om skam, säger Mikael Persbrandt.

Skådespelaren Mikael Persbrandt, MMA-fightern Simon Sköld, rallycrossmästaren Mattias Ekström och STCC-föraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Det är några av stjärnorna som kämpar för att kartingbanan i Järfälla utanför Stockholm ska finnas kvar.

Vid årsskiftet sägs markavtalet upp och därmed förlorar 400 ungdomar Storstockholms enda SM-klassade kartingbana.

Persbrandt: Har fostrat fantastiska förare

Simon Sköld

– Det är klart att den ska finnas kvar, det finns alldeles för få motorbanor för de som är motorintresserade i Stockholm. Att lägga ner dem, det är synd och skam. De har fostrat fantastiska förare, säger Mikael Persbrandt.

Järfälla MK:s facebook-sida ramlar hälsningar in från olika kändisar. Så här säger MMA-fightern Simon Sköld:

– Att höra att den banan eventuellt ska lägga ner gör mig väldigt ledsen. Det är en sport där tjejer och killar tävlar på lika villkor. Det är en fantastisk sammanhållning det engagerar många barn med familjer, säger han.

Stefan Carlqvist är medlem i klubben och gläds över det stöd som stjärnorna ger klubben.

– Detta är en fråga som engagerat hela motorsverige och fler därtill. Alla som älskar motorsport och förstår att mångfald inom idrott är en nödvändighet i en stor stad som Stockholm. Gokartbanan har fostrat förare och engagerat familjer i mer än 35 år. Nu hoppas vi att berörda kommuner ändrar sitt beslut och låter banan vara kvar. Vi riskerar att en hel idrott försvinner i huvudstaden, säger han till SVT Nyheter Stockholm.

”Det var där allting började”

Mikaela Åhlin-Kottulinsky var i år Sveriges enda kvinnliga STCC-förare. Så här lyder hennes hälsning:

– Det gör verkligen ont i hjärtat att höra man planerar att lägga ner Järfällas gocartbana. För det var där allting började för mig. Jag tävlade sju år i gocart och utan min erfarenhet från gocart så hade jag aldrig tagit mig dit jag är idag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Järfälla gokartbana

Mer i ämnet