Pengarna ska gå till ett två- årigt projekt som ska öka vårdkvaliteten och utgå från patientens livssituation. Foto: TT arkivbild

Miljonstöd till vårdprojekt i Norrtälje

Publicerad

Norrtälje kommun får fyra miljoner kronor i stöd för att individanpassa sjukvården. Målet är att ge bättre vård som är anpassad efter patientens livssituation.

Norrtälje kommun får fyra miljoner kronor för att för att utveckla en sjukvård som utgår ifrån patientens egna behov. Pengarna kommer från innovationsmyndigheten Vinnova och ska stödja kommunens utvecklingsprojekt Norrtäljemodellen som bland annat ska ta bort de gränsdragningar som finns i vården mellan kommun och landsting.

– Det här ger oss en chans att fortsätta utveckla lösningar i Norrtäljemodellen. Vår ambition är att vara ledande på att ta bort gränsdragningar för bättre hälsa, vård och omsorg för invånarna, säger Christian Foster, förbundsdirektör på Kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje i ett pressmeddelande.

Projekt under två år

Projektet kommer att pågå under två år och är ett samarbete mellan Norrtälje kommun, vårdbolaget Tiohundra och Kommunalförbundet sjukvård och omsorg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.