Miljö- och kollektivtrafikregionråd Tomas Eriksson (MP) och finansregionråd Irene Svenonius (M), som styr Region Stockholm tillsammans med C, L och KD, är nöjda med regeringens höstbudget – förutom när det gäller pengarna till kollektivtrafiken. Hur regionen ska kompensera för intäktsbortfallet ska de nu diskutera. Foto: Sandra Kjellström/Frida Claesson/SVT

Miljöpartiet i Region Stockholm om höstbudgeten: ”Bekymmersamt med kollektivtrafiken”

Uppdaterad
Publicerad

105 miljarder till bland annat välfärd, coronabonus och sänkta skatter. Men alldeles för lite pengar till kollektivtrafiken, tycker Miljöpartiet i Region Stockholm som alltså går emot sitt eget parti på riksnivå när regeringen och samarbetspartiernas höstbudget presenterades under måndagen.

Två miljarder kronor läggs på kollektivtrafiken nationellt nästa år. Samtidigt räknar SL med ett intäktsbortfall på fyra miljarder i år på grund av coronakrisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.