Det var i mitten av juli som ett yngre syskon till den misstänkta flickan hittades allvarligt skadad i en lägenhet i Vällingby. Dagen efter bekräftade polisen att syskonet avlidit. Foto: Kovan Alshawish/SVT

Minderårig anhållen för mord i västra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En person under 18 år har anhållits misstänkt för mord i västra Stockholm i lördags kväll. En åklagare har inlett förundersökning, uppger polisens ledningscentral vid 23-tiden på söndagskvällen.

Det var runt åtta-tiden på lördagskvällen som polisen fick in larm om misstänkt mordförsök och på söndagen lämnade polisen informationen att en person under 18 år hade anhållits.

– Vi håller informationen väldigt kort i nuläget, men jag kan bekräfta att en person under 18 år har anhållits misstänkt för mordförsök, säger Stockholmspolisens presstalesperson Helena Boström Thomas.

Offret har avlidit

På söndagseftermiddagen berättar polisen att offret har avlidit av sina skador.

– Därför har vi har ändrat brottsrubriceringen till mord, säger Helena Boström Thomas.

Det misstänkta mordet skedde inomhus, men några andra detaljer om offret vill polisen inte gå ut med, inte heller om det finns en koppling till den misstänkte.

– Vi försöker bilda oss en uppfattning om det exakta händelseförloppet. Men mer detaljer om de inblandade kommer vi inte att ge i nuläget, säger Helena Boström Thomas.

Under måndagen meddelade dock Åklagarmyndigheten att brottsoffret är under 15 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.