Foto: TT/arkivbild

Chans för solglimt under midsommar

Uppdaterad
Publicerad

Midsommarafton välkomnar stockholmarna med blås och regn, men när väl regnet ger vika kan det bli upp till 14-16 grader.

– Under eftermiddagen och mot kvällen kan solen titta fram – men det blir inte mycket, säger SVT:s meteorolog Per Stenborg.

Midsommarafton börjar med blåsigt och regnigt väder med 8-10 grader. I de norra länsdelarna runt Norrtälje kan det till och med vara mycket hårda vindbyar.

Mot förmiddagens slut väntas regnet ge vika i de södra delarna för att senare under eftermiddagen upphöra även i norra delen av länet. Enligt meteorolog Per Stenberg fortsätter det att blåsa – men inte riktigt lika hårt. Temperaturen stannar vid 10–12 grader så länge det regnar men efteråt kan det bli upp emot 14–16 grader.

Chans till sol under kvällen

Enligt SVT:s meteorolog Per Stenborg börjar vinden avta lite mera markant till kvällen och det finns en aningens större sannolikhet att solen visar sig. På kvällen vid 20-tiden visar prognosen 13–14 grader.

– Är man inställd på att det är molnigt hela dagen så får man ta de eventuella solstrålarna som extra bonus.

Imorgon, midsommardagen blir soligt på morgonen och sen ökad molnighet igen. Temperaturen imorgon 15-18 grader och svag vind.

På söndag kommer solen tillbaka med temperatur omkring 19 grader. Från och med nästa vecka blir vädret varmare och stabilare.  

Plocka fram grillen

Stockholms länsstyrelse har från och med torsdagen den 21 juni upphävt eldningsförbudet i länet. Fortfarande ska man elda på ett säkert sätt och under stor försiktighet men det är alltså fritt fram att plocka fram kolgrillen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.