Misstänkt farligt föremål i Bro var skarpt – har oskadliggjorts

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt farligt föremål hittades i Bro, norr om Stockholm, på lördagen. Polisen spärrade av ett stort område för att undersöka föremålet, som senare bedömdes vara skarpt.

Polisen fick på eftermiddagen in samtal från en plogarbetare som hade upptäckt ett misstänkt farligt föremål utomhus i snön. En polispatrull skickade bilder till Nationella bombskyddet som sedan kallades till platsen för att undersöka vidare.

Ett stort område spärrades av och vid 17-tiden informerade polisen på sin hemsida att föremålet bedöms ha varit skarpt, men att det inte skulle ha kunnat orsaka en detonation.

– Det var ett termosliknande föremål. Vi går inte in på några detaljer kring föremålet, men det saknades tändanordning, säger Nadya Norton, polisens presstalesperson.

Föremålet är oskadliggjort och en förundersökning är inledd gällande förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Avspärrningen vid platsen är hävd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.