SAS-plan utrymdes på Arlanda efter misstänkt farligt föremål

Uppdaterad
Publicerad

Ett SAS-plan på Arlanda utrymdes sedan ett misstänkt farligt föremål hittats ombord på tisdagskvällen. Polisen tillkallades och föremålet visade sig vara ofarligt. Händelsen utreds som flygplatssabotage.

Larmet kom vid sjutiden på tisdagskvällen. Planet, som skulle ha lyft mot Köpenhamn, utrymdes på order av personalen ombord.

– Det pågick boarding, men i nuläget vi vet inte vem som hittade föremålet. Utan vi fick larm om att man hittat ett föremål som man reagerat på, säger Nadya Norton, presstalesperson på polisen.

Strax före 21-tiden uppgav polisen att föremålet undersökts och att det var ofarligt.

Utreds som flygplatssabotage

Norton vill inte gå in på vilken typ av föremål som hittats, men säger att det inte rör sig om en väska.

Inga andra utrymmen på flygplatsen behövde utrymmas.

Polisen har inlett en förundersökning om flygplatssabotage. Ingen person har gripits.

Swedavia: ”Extraordinärt”

Enligt statliga Swedavia, som driver Arlanda, ska händelsen inte påverka övriga resenärer eller trafik från närliggande gater.

– Det här är något extraordinärt, men vi har givetvis personal som är tränad i att hantera sådana situationer som det här gäller, säger Peter Wärring, pressansvarig på Swedavia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.