Polis och Nationella bombskyddsgruppen larmades till en skola i Sollentuna. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Handgranat hittades vid Sollentunaskolan

Uppdaterad
Publicerad

Polis och Nationella bombskyddsgruppen larmades till en skola i Sollentuna med anledning av att ett misstänkt farligt föremål påträffats utomhus. Nu bekräftar polisen att det var en handgranat som hittades.

Enligt polisen är det en skolanställd som har upptäckt föremålet. Larmet kom klockan 10.45 på onsdagen. Det är oklart om föremålet hittades på eller i närheten av skolan. Nationella bombskyddet kallades till platsen och området spärrades av.

Vid 17:10 bekräftar polisen att det farliga föremålet var en handgrant.

– Kriminaltekniker jobbar med detta just nu för att  säkrar spår som kan vara till bevis i brottsutredningen, Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Vet ni hur den ska ha hamnat där?

– Nej, vi väntar på analysen från teknikerna och förhoppningsvis har det lämnat några spår som kan vägleda oss. Hypoteser om hur det kan ha kommit till platsen kan vi inte gå in på i nuläget, men vi undersöker om övervakningskameror finns i området, säger han.

Detta hände under dagen

Stockholmspolisen vid 11-tiden.

Klockan 12.22 var föremålet oskadliggort och det fanns inte längre någon fara för allmänheten. Platsen är inte längre avspärrad.

Var föremålet farligt?

– Vad det var för föremål kan jag inte kommentera, sade Per Fahlström,

Polisen har inlett en förundersökning om brott mot speciallagstiftning kopplat till explosiva varor, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt framkallande av fara för annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.