En minderårig pojke häktas på sannolika skäl misstänkt för mord i Attunda tingsrätt under fredagen. På bilden sitter han tillsammans med sin försvarsadvokat och tolk. Foto: Brottsplats Sthlm

Misstänkt för Märstamord häktad på sannolika skäl

Uppdaterad
Publicerad

Den person som i går anhölls misstänkt för mord på en skolelev i Märsta häktas under fredagen. Den misstänkte är minderårig.

På onsdagskvällen hittades en skolelev död i ett skogsområde i Märsta, norr om Stockholm. En minderårig pojke häktades på fredagseftermidagen på sannolika skäl och åtal ska nu väckas senast den 1 mars.

– Min klient förnekar brott och jag anser att underlaget till häktningen är synnerligen tunt. Vi kommer nu överklaga häktningsbeslutet till hovrätten, säger den misstänkte pojkens försvarsadvokat Jonas Granfelt.

Åklagaren Rickard Wahlqvist har meddelat att han inte är tillgänglig för kommentarer för tillfället, men skrev på torsdagen i ett pressmeddelande att förundersökningen är inne i ett mycket tidigt och känsligt skede och kan därför inte gå in på fler detaljer.

På skolan i Märsta där den avlidne gick har kommunen gått in med trygghetsskapande åtgärder, och många elever har sökt stöd, enligt Carmen Blom, biträdande förvaltningschef för barn och ungdom i Sigtuna kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.