Bombskyddet undersökte väska på Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Polisens nationella bombskydd undersökte ett misstänkt farligt föremål på Arlanda under söndagen. Delar av terminal 4 spärrades av, men föremålet visade sig vara ofarligt.

Enligt polisen rör det sig om en väska som efter en första kontroll inte kunde avfärdas som ofarlig. Strax efter 17-tiden kunde Nationella bombskyddet konstatera att föremålet var ofarligt.

Polisen har kontakt med ägaren till väskan och det var ingen fara för allmänheten, enligt polisen. Ett mindre område i avgångshallen spärrades av. Insatsen påverkade inte flygtrafiken.

– Vi pratar med ägaren till väskan nu. Det är en person som skulle resa utrikes, säger Stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg.

Påverkar terminal 4

Flygplatsbolaget Swedavia beskrev incidenten som en säkerhetshändelse.

– Vi har en påverkan på en mindre yta på terminal 4 men det är inget som påverkar flygtrafiken, säger Peter Wärring, presskontakt på Swedavia

Larmet kom vid 13.30-tiden under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.