Polisen arbetar vid en lägenhet i Fisksätra där ett misstänkt brott har begåtts. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Kvinna hittad död i lägenhet i Fisksätra

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har hittats död i en lägenhet i Fisksätra i Nacka kommun. Polisen har inlett en förundersökning om mord och en man har anhållits.

På torsdagseftermiddagen åkte polisen till en adress i Fisksätra efter att ha fått uppgifter om att det kunde finnas en skadad eller död person där.

I lägenheten hittades en död kvinna och platsen spärrades av för en teknisk undersökning.

En man har gripits och anhållits, på sannolika skäl, misstänkt för mord. Enligt uppgifter till SVT var det mannen själv som anmälde sig till polisen.

Granne: ”Jag är jätterädd”

En granne som hörde oväsen trodde att det var någon som borrade i huset, innan polisen knackade på och berättade att det var de som tagit sig in i en lägenhet i trapphuset.

– Jag är jätterädd, det var inbrott i den lägenheten för en månad sen och nu det här, berättar grannen.

En annan boende som SVT har pratat med säger att hon hörde polissirener och såg en helikopter som hovrade över området.

– Den for ganska länge över här och sen gick den ned vid en park. Folk som bor här är ganska uppmärksamma på sirener och så vidare.

”Inte obekanta med varandra”

Nu arbetar polisen med en teknisk undersökning av brottsplatsen, knackar dörr och håller förhör och därför vill man i nuläget inte säga så mycket om fallet, mer än att mannen och kvinnan ska ha känt varandra på något sätt.

– De var i varje fall inte obekanta med varandra, säger Eva Nilsson, polisens presstalesperson.

Kvinnans anhöriga är underrättade. Ärendet handläggs av Sektionen för brott i nära relation i polisområde Stockholm Syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.