Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vid klockan 20.30 på lördagskvällen larmas polisen av SOS Alarm om att en person har anträffats avliden utomhus i Nynäshamns kommun. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Misstänkt mord i Ösmo i Nynäshamn

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i 15-årsåldern har hittats död utomhus i ett skogsområde i Ösmo i Nynäshamns kommun. Polisen misstänker mord.

– Med anledning av de utredningsåtgärder man gjort så har misstanken om att pojken utsatts för brott förstärkts, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Det var vid 20.30-tiden på lördagskvällen som en privatperson upptäckte en död person utomhus i det ensliga skogsområdet i Ösmo.

Enligt polisen är den avlidne personen en pojke i 15-årsåldern. Han anträffades med någon form av stickskador, och då polisen inte kunde hitta någon naturlig förklaring till dödfallet misstänkte de att han mördats.

– Med anledning av de utredningsåtgärder man gjort sen dess så har misstanken om att pojken utsatts för brott förstärkts, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen under söndagskvällen.

Pojken är identifierad och anhöriga är underrättade.

Misstänkt mord

Polisen rubricerar händelsen som mord. Under söndagsförmiddagen genomsöktes skogsområdet med hjälp av hundar, för att leta efter fynd på platsen som kan hjälpa till i utredningen om vad som skett.

– Det pågår också förhör med personer som bor i, eller har befunnit sig i, området. Platsen ligger isolerat i ett skogsområde men det finns åtminstone några som bor i närheten, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos polisen.

Det pågår även förhör med närstående och vänner för att ta reda på hur pojkens sista tid i livet har sett ut.

– Vi tittar självklart också på en eventuell koppling till gängkriminalitet – det är något som vi alltid undersöker i arbetet med sådana här grova brott, säger Per Fahlström.

På söndagskvällen meddelade polisen att den tekniska undersökningen på platsen var genomförd och att avspärrningarna hävts.

Det finns ännu ingen gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.