Flera polispatruller är på plats vid brottsplatsen. Foto: Björn Lockström

Misstänkt dubbelmord i Sätra – två personer hittades döda

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 16.26 fick polisen larm om två livlösa personer i ett källarutrymme i ett flerfamiljshus i Sätra. Väl på plats konstaterades att de två personerna var döda. Händelsen utreds som mord.

Larmet kom in via SOS Alarm som påträffat två livlösa personer i ett källarutrymme i Sätra i södra Stockholm. När polisen kom till platsen kunde de konstatera att personerna var döda.

– Vi arbetar med identifiering för att kunna underrätta anhöriga och arbetar på platsen för att ta reda på vad som har hänt, säger Towe Hägg vid polisens ledningscentral.

Morden i Sätra

Händelsen utreds som mord. Det finns än så länge ingen misstänkt eller gripen för brottet.

Brottsplatsen är avspärrad och polisen samlar nu in information.

– Teknikerna fortsätter sitt arbete på platsen och vi har poliser som ringer upp boende i huset, de genomför dörrknackning via telefon kan man säga, säger Towe Hägg.

Anhöriga ännu inte underrättade på kvällen

Strax innan klockan 22.00 arbetade polisen fortfarande med att identifiera personerna och samlade information vid brottsplatsen. Den så kallade digitala dörrknackningen har avslutats.

Vad har dörrknackningen via telefon gett?

– Att så här tidigt i insamlingsärendet berätta vad vi har fått för information kan förstöra utredningsarbetet så det går jag inte in på, säger Towe Hägg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morden i Sätra

Mer i ämnet