Sätrabor sörjer de två unga män som misstänks ha mördats i torsdags. Foto: SVT

Sätrabor sörjer två förlorade liv

Uppdaterad
Publicerad

En stor sorg har lagt sig över Sätra efter att två män i 20-årsåldern hittats avlidna i går. Samtalsplatser för både vuxna och ungdomar kommer införas i dag och under helgen för de som känner behov att prata. I kväll hålls en minnesstund i Sätra centrum.

Tårar rullar ner för kinderna på människor som samlas vid Sätra centrum. Flera har lagt ut blombuketter och tänt ljus. En del har skrivit ner meddelanden på kort.

En kvinna berättar att hennes dotter inte kunde sova i går för att dottern kände sig orolig på grund av händelsen. Kvinnans ögon glänser av tårar.

Grannen: ”Hans liv hade bara börjat”

Stämningen är lugn, men tung vid torget. Många går fram till blommorna och läser meddelanden till de avlidna som folk lämnat. En del människor kommer fram och frågar vad det är som hänt medan en del ställer sig och iakttar i tystnad.

– Det är fruktansvärt, säger en kvinna innan hon lämnar platsen.

En man kommer gående och ställer sig med allvarligt ansikte och ser över blommorna och ljusen. Han är granne till en av personerna som dött.

– Han var så snäll, han hälsade på alla. Hans liv hade bara börjat, säger han uppgivet.

”I nuläget pekar allt på att de blivit bragda om livet”

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

– I nuläget pekar allt på att de blivit bragda om livet, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisen.

Den tekniska undersökningen fortsätter under fredagen och tills den är klar är brottsplatsen avspärrad.

Flera personer har tagits in till förhör, men ingen är gripen.

Trygghetsskapande åtgärder i området

Skärholmens stadsdelsförvaltning har under förmiddagen haft krismöte med polisen, fältassistenter och andra resurspersoner.

Skärholmens stadsdelsdirektör Susanne Leinsköld.

– Vi har planerat och funderat på hur vi på bästa sätt kan stötta upp i den här svåra situationen, säger stadsdelsdirektör Susanne Leinsköld.

Under kvällen och helgen kommer polisen och fältassistenter att ha trygghetsskapande åtgärder i Sätra. Bland annat öppnas medborgarkontor och fritidsgårdar upp för de som är i behov av stöd.

– Det här är en fruktansvärd händelse och vi är alla bedrövade, våra tankar går till anhöriga och vänner. Jag hoppas att vi kan hitta former för att det inte ska hända en gång till, säger Susanne Leinsköld.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Morden i Sätra

Mer i ämnet