Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

Misstänkt mordförsök i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En man ska sent på onsdagskvällen ha blivit knivhuggen i ryggen i centrala Stockholm. Senare under natten inträffade ytterligare ett knivdåd då en man knivhöggs i ett trapphus i Östberga, och i Nyköping blev en man misshandlad med en yxa.

Polisen fick larmet om attacken på Kungsgatan i centrala Stockholm vid 22.30-tiden. Flera gärningsmän ska ha knivhuggit mannen i ryggen och sedan flytt mot Hötorget.

– Vittnen har sett att en ung man har blivit jagad av 4–5 andra män. Någon har sparkat ned honom på marken och sedan har någon av de övriga stuckit honom med kniv, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm, till TT.

Mannen som knivhöggs var talbar när polisen kom till platsen, men det finns ännu ingen information om han vet vilka det är som attackerade honom. Den skadade, som uppges ha blivit knivhuggen i ryggen, fördes med ambulans till sjukhus. Polisen har inte kunnat förhöra honom. Det är oklart hur allvarligt skadad han är.

En förundersökning om mordförsök är inledd. Vid sju-tiden på torsdagsmorgonen var fortfarande ingen gripen.

Knivhuggning i trapphus

I Östberga blev en man knivhuggen i ett trapphus av vad polisen tror var flera gärningsmän.

– Nu har jag fått uppgifter om att han ska vara opererad och att läget ska vara någorlunda stabilt, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm, vid 03-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.