Polisen larmades om ett inbrott möttes av två skadade män i lägenheten. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Misstänkt mordförsök i Hökarängen

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 18 larmades polisen om ett pågående inbrott i Hökarängen. När de kom till den aktuella lägenheten hittades två skadade män som nu har förts till sjukhus. En förundersökning om försök till mord har inletts, men det finns ingen gripen.

Larmet kom in till polisen klockan 18.05. Då handlade det om ett pågående inbrott i ett flerfamiljshus i Hökarängen i södra Stockholm men när polisen kom till platsen hittades två skadade män i den aktuella lägenheten.

– Det är ytterst oklara omständigheter, säger Eva Nilsson vid polisens ledningscentral.

Enligt polisen var det flera personer som ringde in och sa att de misstänkte att ett inbrott pågick.

Hundpatrull sökte efter misstänkt gärningsperson

Under kvällen har man pratat med vittnen och knackat dörr i området. Det hölls även kortare förhör med de två skadade personerna innan de fördes till sjukhus.

– Det är traditionellt utredningsarbete där vi försöker samla in uppgifter om vad som har hänt, säger Eva Nilsson.

En person sågs lämna platsen och en hundpatrull spårade i den riktning personen försvann men vid 21-tiden hade polisen ännu ingen gripen misstänkt för brottet.

Brottsrubriceringen är i nuläget försök till mord och den aktuella lägenheten är avspärrad.

– Tekniker är på plats men man har fortfarande ingen klar bild. Man ska försöka knyta ihop säcken genom att sammanställa vittnesuppgifter och det målsägande har sagt, säger Eva Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.