En man har gripits i Skärholmen efter att han misstänks ha försökt mörda två personer utomhus i närområdet. Foto: Blåljusbilder

En anhållen efter misstänkt mordförsök i Skärholmen

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har skadats med ett vasst föremål i Skärholmen under onsdagseftermiddagen. En man greps senare i närområdet och är nu anhållen, misstänkt för försök till mord.

Det var klockan 15:38 som larmet kom in om att två personer blivit skadade av ett vasst föremål i Skärholmen.

Polisen ryckte ut och spärrade av platsen. De sökte också i området efter både vittnesuppgifter och misstänkta gärningspersoner.

Till en början var det oklart ifall det rörde sig om en eller flera gärningspersoner, men bara en dryg halvtimme senare kunde polisen gripa en man i närområdet. Han är nu anhållen och misstänkt för försök till mord, skriver polisen på sin hemsida.

Det är ännu oklart hur omfattande skador offrena har, men enligt polisen ska de ha skadats med ett vasst föremål i överkroppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.