Ytterligare en person skadades lindrigt i samband att mannen blev knivstucken. Han hämtades hos polisen av vårdnadshavare. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Tonåring knivstucken till döds på Stockholms centralstation

Uppdaterad
Publicerad

En ung man har blivit knivstucken till döds på T-centralen i Stockholm. Polisen har anhållit fyra personer efter en omfattande insats.

– Det är ingen slumpartad attack. Det finns ingen anledning för allmänheten att känna någon oro, säger förundersökningsledaren Niklas Berglund.

Larmet kom vid 21.30 på tisdagskvällen och polisen säger att den unge mannen ”med största sannolikhet” blivit stucken med en kniv. Han fördes till sjukhus i ambulans, men hans liv gick inte att rädda.

Fyra personer har gripits och samtliga har anhållits under onsdagsmorgonen. Enligt polisen är offret i 17-årsåldern och de misstänkta gärningsmännen är i åldrarna 17 till 21 år.

– Det är för tidigt att säga något om motivet, men det är ingen slumpartad attack. Det finns ingen anledning för allmänheten att känna någon oro kring den här händelsen, säger Niklas Berglund, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Fångats på övervakningskamera

Polisen beskriver utredningsläget som förhållandevis bra och meddelar att man under dagen kommer hålla nya förhör med de misstänkta gärningsmännen.

Dådet ska ha inträffat på tunnelbaneperrongen inne på T-centralen, därefter ska offret själv tagit sig upp till biljetthallen innan han fördes med ambulans till sjukhus.

– Brottet har ägt rum på ett område som är relativt övervakat, säger Niklas Berglund med hänvisning till de övervakningskameror som sitter uppsatta på tunnelbaneperrongerna.

Stor polisinsats

Gripandena skedde efter en stor polisinsats i centrala Stockholm, där flera radiobilar deltog. Genom vittnen till händelsen fick man signalement på gärningsmännen, som ska ha tagit sig från brottsplatsen till fots.

Händelsen rubriceras som mord, alternativt dråp. Ytterligare en person skadades lindrigt i samband med att mannen blev knivstucken.

Den lindrigt skadade personen hämtades hos polisen av vårdnadshavare. Anhöriga till den avlidne mannen är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.