Delar av en lekplats i Vårberg har spärrats av för teknisk undersökning. Foto: Blåljusbilder

Misstänkt mordförsök i Vårberg – kvinna allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i Vårberg i södra Stockholm har huggits med ett knivliknande föremål. En man har gripits.

– Vi håller på att säkra händelseförloppet, säger Ola Österling på Stockholmspolisen.

Kvinnan är allvarligt skadad och har förts till sjukhus. Enligt polisen tyder det mesta på att kvinnan huggits med ett knivliknande föremål.

– Av de skador som hon åsamkats är vår bild att hon skadats av ett stickskärande föremål. Skadebilden är oklar, men vår bild är att hon är allvarligt skadad, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Man gripen

Brottsplatsen är avspärrad och där har genomförts en teknisk undersökning. Händelsen rubriceras i nuläget som mordförsök och en man har gripits misstänkt för brottet.

– Vi håller på att säkra händelseförloppet och det finns ett stort antal vittnen som vi hör.

Lekplats avspärrad

Bilder från platsen visar att polisen spärrat av en lekplats i Vårberg. Polisen vill inte gå in på ytterligare detaljer om brottet.

– Jag kan inte kommentera ytterligare i nuläget, vi behöver få en klar bild över förloppet, för att sedan lämna över till en förundersökningsledare, säger Ola Österling.

Polisen fick in larmet strax före 18-tiden på onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.