Sofia Gullbrandsson är åklagare i fallet. Foto: Mattias Lodding/SVT

Åklagaren om misstänkta pedofilfallet i Rinkeby: Det här kan växa

Uppdaterad
Publicerad

Den man i Rinkeby som sedan tidigare häktats misstänkt för olika sexbrott mot barn är nu häktad för fler brott och misstankarna rör tre nya offer. Mannen misstänks nu även för bland annat grov våldtäkt mot barn samt grovt sexuellt övergrepp.

Mannen, som är i 65-årsåldern, har sedan tidigare suttit häktad misstänkt för tre fall av våldtäkt mot barn, ett fall av sexuellt ofredande och grovt barnpornografibrott.

På onsdagen omhäktades mannen för sex nya brott som rör ytterligare tre offer. De nya misstankarna rör grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn, våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande och sexuellt övergrepp. Samtliga nya misstankar har nu mannen erkänt.

Fler brottsoffer efter första fallet blev känt

Initialt anhölls mannen misstänkt för ett fall av våldtäkt mot barn. När det första fallet blev känt kom det nya anmälningar av vuxna som hörde av sig till polisen och ytterligare ett misstänkt brottsoffer upptäcktes.

Totalt är det alltså i nuläget fem barn som mannen misstänks ha våldfört sig på.

Tidigare satt man också på en förundersökning mot en man som var misstänkt för underlåtenhet att avslöja våldtäkt mot barn. Den förundersökningen är nu nedlagd.

18 augusti ska åtal vara väckt.

Se intervjun med kammaråklagare Sofia Gullbrandsson här ovanför.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.