Meddelanden i förundersökningen där kvinnan dömdes för att ha pressat riksdagsmannen på stora summor pengar och hotat med att läcka sexbilder på mannen om han inte betalade. Foto: Polisens förundersökning

Sexköpsutredning mot M-riksdagsman i Stockholms län läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen om köp av sexuell tjänst, där en moderat riksdagsman från Stockholms län varit misstänkt, läggs ner. Det skriver chefsåklagare Maria Sterup i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten under fredagen.

Riksdagsmannen har tagit en time out från riksdagsarbetet under utredningen. Men nu meddelas alltså att förundersökningen läggs ner.

– Vid en sammantagen bedömning av bevisningen i förundersökningen finns det inte tillräckligt med stöd för påståendet om att det är frågan om en sexuell förbindelse mot ersättning, säger chefsåklagare Maria Sterup vid Särskilda åklagarkammaren i ett pressmeddelande.

Bevisningen består bland annat av flera förhör, telefontömningar och utredning av ekonomiska transaktioner.

Kvinnan som anmälde riksdagsmannen för sexköp dömdes själv till skyddstillyn för att ha utpressat honom.

SVT söker riksdagsledamoten för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.