Ambulans och polis kallades till platsen. Foto: Pontus Altin/TT

En död efter skjutning i Huddinge

Uppdaterad
Publicerad

En person har avlidit efter att ha skjutits i Skogås i Huddinge kommun under måndagskvällen. Mannen uppgavs först vara allvarligt skadad men under tisdagsmorgonen uppger polisen att mannen avlidit.

Larmet kom till polisen klockan 22.25 på måndagskvällen.

– En person är anträffad och vi bedömer att personen är skjuten och att skadorna är livshotande, sa Ola Österling vid polisens ledningscentral sent på måndagen.

Efter skottlossningen var polisen på plats och pratade med vittnen och genomförde dörrknackning i området. Flera fordon kontrollerades.

– Vi har hämtat in film från området och förhört flera vittnen, sa Anders Bryngelsson, presstalesperson på Stockholmspolisen, vid åttatiden på tisdagsmorgonen.

Strax före klockan nio på tisdagsmorgonen uppgav polisen att mannen avlidit av sina skador och att anhöriga underrättats.

En förundersökning om mord har inletts.

Polisen har spärrat av området. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.