Flera inringare hörde av sig till polisen om att skottlossningsliknande smällar hördes i Hökarängen. Foto: Johan Nilsson/TT

Skottlossning i södra Stockholm – ingen gripen

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning inträffade i Hökarängen söder om Stockholm på torsdagskvällen. Polisen har hört flera personer men ingen är ännu gripen för brottet.

Under torsdagskvällen ringde flera personer i Hökarängen söder om Stockholm in till polisen efter att ha hört starka smällar i som liknat skottlossning.

Ett tiotal unga personer sågs lämna brottsplatsen.

– Vi har identifierat flera stycken. Men det betyder inte att de varit inblandade, och det är inte olagligt att befinna sig på en sådan plats, säger polisens vakthavande befäl Tomas Ibstedt.

Inte gripit någon

Polisen kan ännu inte uttala sig varför skottlossningen ägt rum eller om den hänger samman med andra våldsbrott som inträffat under vintern och våren.

– Eftersom vi ännu inte vet vem som har skjutit eller mot vem man har skjutit är det svårt att veta vad som ligger bakom händelsen, säger Tomas Ibstedt.

Ingen misstänkt är ännu gripen.

Har någon blivit skadad i samband med skottlossningen?

– Ingen som vi har hittat i alla fall.

Tomhylsa

Under polisens tekniska undersökning på plats hittades en tomhylsa på den plats som av vittnen pekades ut som brottsplatsen. Polisen kommer nu att analysera resultaten från den tekniska undersökningen.

Polisen spärrade tillfälligt av platsen och har förhört ett flertal personer om händelsen. Händelsen har lett till en förundersökning om grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.