Skottlossning i Tensta – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen fick polisen in flera larm från privatpersoner om skottlossning i Tensta i nordvästra Stockholm. Ingen person har hittats skadad, och på onsdagsmorgonen var fortfarande ingen person gripen för skottlossningen.

Larmet kom in strax innan klockan nio på kvällen.

– Vittnen ska ha sett flera personer som skjuter, säger Ola Österling, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Hittat tomhylsor

Ett område spärrades av, bland annat en lekplats vid en skola, för att undersökas av kriminaltekniker. Polisen har hittat fynd som bekräftar att skottlossning skett.

– Vi har hittat flera tomhylsor, säger Österling.

Enligt polis på plats ska det röra sig om fem hylsor.

En lekplats vid en skola i Tensta har spärrats av i väntan på teknisk undersökning. Foto: SVT

Ingen frihetsberövad

Polisen har inlett en brottsutredning om mordförsök. Ingen person är frihetsberövad. Vid 21.45 meddelade polisen att flera förhör hållits och att dörrknackning pågick i området.

– Det är en omfattande utredningsarbete som pågår där man ska sammanställa vittnesförhören och gå igenom bilder från övervakningskameror, säger Per Fahlström, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.