Misstänkt skottlossning i Upplands Väsby – två gripna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått in flera larm om en misstänkt skottlossning i Upplands Väsby, skriver polisen på sin hemsida. Ingen skadad person har hittas i samband med händelsen.

Larmen inkom strax efter midnatt, efter att flera personer uppgett att de hört smällar som uppfattas komma från ett skjutvapen.

Enligt polisen ska skottlossningen ha skett utomhus.

– När vi kom till platsen hittade vi hylsor på marken som stärkte misstanken om att skott hade avlossats, säger Per Fahlström, presstalesperson på polisen i region Stockholm.

Två män har gripits i närheten av den misstänkte brottsplatsen. Ingen skadad person har hittats i samband med händelsen.

En förundersökning om grovt vapenbrott har inletts och polisens kriminaltekniker kommer att utföra en teknisk undersökning.

– Vi har på plats och genomför utredningsåtgärder, så som dörrknackning. Vi har också hundar på plats som letar efter spår, säger Per Fahlström.

Avspärrningarna på platsen är numera hävda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.