Natten till nyårsafton sköts en ung man ihjäl i en bil i Rinkeby. Foto: Brottsplats Sthlm

Tre häktas misstänkta för mordet i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen hölls häktningsförhandlingarna för de fem personer som suttit anhållna misstänkta för mordet i Rinkeby natten till nyårsafton. Tre personer häktas på sannolika skäl misstänkta för mord. En av dem är en rapartist. Två personer släpps men misstankarna mot dem kvarstår.

Natten till nyårsafton sköts en man i 20-årsåldern i en bil i Rinkeby. Mannen avled senare på sjukhus. Fem män greps kort därefter och anhölls senare. Ytterligare två personer anhölls i onsdags respektive torsdag morgon misstänkta för inblandning i mordet.

På fredagsförmiddagen meddelade kammaråklagare Alexandra Bittner att fem av männen begärs häktade.

– De begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för mord, säger hon till SVT Nyheter Stockholm.

Två av männen har suttit anhållna på den lägre misstankegraden. De släpptes på torsdagskvällen men misstankarna kvarstår.

Den nu mordmisstänkte rapartisten och mordoffret dömdes för grovt vapenbrott i samma ärende våren 2018. Flera av de andra misstänkta är också tidigare dömda.

Häktades på fredagen

Häktningsförhandlingarna hölls i Solna tingsrätt under fredagseftermiddagen. Rapartistens häktningsförhandling var den första som hölls och han har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mord, tillsammans med två till av de misstänkta.

Två personer har släppts. I ett av fallen meddelade tingsrätten att bevisningen mot mannen inte var tillräcklig. Misstankarna kvarstår dock.

Åtal ska vara väckt senast 30 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.