Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvarlevor av en människokropp hittades av privatpersoner som var ute och gick i ett naturområde nära Arlanda flygplats i Stockholm. Foto: Byline: Utryckning Uppsala

Kvarlevor av en människa funna vid Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Sent på fredagskvällen upptäcktes rester av en människokropp nära Arlanda flygplats i Stockholm. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord.

– Men ännu vet vi inte vad som hänt, Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Rester av en människokropp hittades sent på fredagskvällen i naturområdet Halmsjön nära flygplatsen Arlanda utanför Stockholm.

Oklart vilket kön

Privatpersoner som var ute och rörde sig i området upptäckte kvarlevorna och larmade polisen.

– Det är alltså rester av vad vi bedömer är en en människokropp som hittats, och som har legat där länge, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Enligt Oldin rör det sig en del folk i de stora skogsområdena runt Arlanda, inte sällan intresserade av flyplan och liknande.

”Sådant vet man aldrig”

Det är ännu oklart om det rör sig om en man eller kvinna.

– Men ännu vet vi inte vad som hänt. Det kan lika gärna röra sig om självmord eller någon form av naturlig död, sådant vet man aldrig, säger Sylvia Oldin.

Platsen är avspärrad och tekniker är på plats. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord.

Rättmedicinska

Under natten säkrar polisen bevis inom en större avspärrning i området.

Först ska polisens tekniker undersöka materialet, som sedan överlämnas till Rättsmedicinalverket för ytterligare analys.

– Men det kommer nog ta tid innan vi får veta vad som har hänt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.