Misstänkta släppta på fri fot efter incidenterna i Märsta

Uppdaterad
Publicerad

De fyra personer som på tisdagen anhölls misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, efter oroligheter i Märsta i Sigtuna kommun, har försatts på fri fot.

– Min bedömning var att bevisningen inte räckte till, säger åklagare Rickard Wahlqvist

Det var efter att molotovcocktails hade kastats mot en bensinstation i Märsta som fyra personer greps under natten mot tisdag.

Men bevisningen mot de misstänkta höll inte för att fortsätta hålla dem frihetsberövade och på onsdagen släpptes de. Förundersökningen pågår dock fortfarande och misstankarna mot de fyra personerna kvarstår.

Motreaktion efter kommunens arbete

Händelsen är en av flera som drabbat Sigtuna komun den senaste veckan, bland annat skott mot trygghetscentret, en brandbomb som kastats mot kommunhuset och ett flertal bilbränder.

Enligt polisen och Sigtuna kommun kan händelserna vara en motreaktion efter flera tillslag mot kriminella. Så här sa kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) i SVT:s Morgonstudion på onsdagsmorgonen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.