Arkivbild. Foto: TT arkivbild

Två våldtäkter anmälda på ungdomsfestivalen We Are Sthlm

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder två misstänkta våldtäkter på ungdomsfestivalen We Are Sthlm under lördagskvällen.– Det är två av varandra oberoende fall, säger Ola Österling på Stockholmspolisen.Under veckans festival har polisen även fått in ett tiotal anmälningar om sexuellt ofredande.

Strax före klockan 20 på lördagskvällen ska två män ha våldfört sig på två unga kvinnor när de stått i publikhavet i Kungsträdgården, något som Aftonbladet var först med att rapportera.

– Det är två sexualbrott som anmälts och som rubriceras som våldtäkt. Det skedde i går kväll, säger Ola Österling.

Under festivalen har polisen satt upp övervakningskameror för att öka tryggheten och säkra bevisning vid eventuella brott.

– Vi håller på att gå igenom filmerna från kamerorna för att se om våldtäkterna fastnat på bild, säger Ola Österling.

Sexualbrott prioriterad fråga

Utöver de anmälda våldtäkterna har polisen fått in ett tiotal anmälningar om sexuellt ofredande under festivalen, som pågått mellan tisdag och lördag den här veckan. Det är ungefär samma siffror som under förra årets festival, berättar Ola Österling.

– Sexualbrott har varit en prioriterad fråga för såväl polis som ordningsvakter och arrangörer under årets festival, säger Ola Österling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.