En tidig premiär för uteserveringarna i Stockholm. Det för att hjälpa de småföretagen som är hårt drabbade på grund av coronakrisen. Foto: Simon Rehnström / SvD / TT/Oskar Brusén/SVT

Mitt i coronakrisen – uteserveringar öppnar tidigare än vanligt

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms stad beslutade under veckan att ge tillstånd till uteserveringar att öppna tidigare än planerat. Tanken är att hjälpa småföretagen, som är hårt drabbade av kundbortfall till följd av coronaviruset.

Först var datumet satt till 1 april, men nu ändrar Stockholms stad reglerna och tillåter kaféer, barer och restauranger att öppna uteserveringar tidigare än planerat. Detta för att hjälpa de småföretag som har drabbats hårt på grund av coronakrisen.

– Vi har tappat cirka 40 procent av våra kunder. Den här branschen blöder. Jag tycker att det är skönt att man nu får den möjligheten att kunna servera ute också, säger krögaren Per Ekberg.

De verksamheter som i stället vill skjuta upp öppnandet av uteservering kan pausa sin avgift för uteserveringen under en period, skriver Stockholms stad på sin webbplats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.