Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Moa Lindell beskriva när hennes blindtarm brast och se bilder från när hon vårdades. Foto: Privat

Moa skickades hem från sjukhuset – blindtarmen brast: ”Trodde jag skulle dö”

Uppdaterad
Publicerad

Moa Lindell kom till sjukhuset med kräkningar och svåra magsmärtor. Efter några timmar skickades hon hem, men senare visade det sig att blindtarmen brustit. Hon är en av alla patienter som drabbats av för tidig utskrivning från sjukhuset, något som Läkarförbundet i Stockholm larmar om i en ny rapport.

Det var i december i fjol som 19-åriga Moa Lindell sökte sig till akuten på Danderyds sjukhus. Efter tio timmar skickades hon hem, trots att hon fortfarande hade mycket ont.

Några dagar senare åkte hon till akuten igen och det visade sig att blindtarmen brustit. Hon opererades och skrevs ut på nytt, trots att hon ännu inte återhämtat sig. Efter några dagar hemma var hon tvungen att åka in med ambulans, då hon fått varbölder i buken efter operationen.

Har anmält till patientnämnden

Moa Lindell och hennes mamma har nu anmält händelsen till patientnämnden i Region Stockholm. Fallet är ett av drygt 45 klagomål om för tidiga utskrivningar från akutsjukhusen som inkommit till patientnämnden förra året.

Ansvarig läkare på sjukhuset har i ett svar beklagat det som skett och menar att blindtarmsinflammation är en svår diagnos som ibland liknar magsjuka. Därför skickades Moa Lindell hem vid det första vårdbesöket.

Hör Moa Lindell berätta om sin vårdupplevelse i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.