Foto: TT

Mona Sahlin inbjuden till Washington

Publicerad

Mona Sahlin har med kort varsel bjudits in till president Barack Obama i Washington för att delta i en konferens om våldsbejakande extremism. Mona Sahlin är inbjuden i egenskap som regeringens samordnare i just dessa frågor.

Mona Sahlin skulle den 18 februari medverkat på ett möte i Kärrtorp om våldsbejakande extremism men har fått ställa in för ett viktigare möte. Hon har nu blivit inbjuden av president Barack Obama till Washington för att medverka på en konferens om samma ämne.

– Vi har ännu inte fått något program för vistelsen men det kommer vara flera representanter från Sverige med på konferensen, säger Fredrik Hammarbäck som är pressekreterare för Nationella samordnaren för våldsbejakande extremism.

Den förre Socialdemokratiska partiledaren är idag nationell samordnare mot våldsbejakande extremism och har fått ett ökat tryck på sig då det blivit vanligare att personer lämnar Sverige för att strida som jihadister.

Utbyta erfarenheter

I Washington kommer representanter från flera europeiska länder vara närvarande och syftet är att utbyta erfarenheter.

– Vi kommer att diskutera framgångsfaktorer och för oss handlar det framförallt att få ny kunksap om hur man arbetar förebyggande i frågor om våldsbejakande extremism, säger Fredrik Hammarbäck.​

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.