Hör Simon berätta hur olyckan gick till och hur livet har förändrats efter att ha blivit förlamad från bröstet och nedåt. Foto: Kovan Alshawish/SVT

Mopedolyckan förändrade Simons liv – förlamad från bröstet och nedåt

Uppdaterad
Publicerad

En sen kväll i juni förändrades 17-årige Simon Karlströms liv för alltid. Han var på väg hem från en kompis när han plötsligt körde in i en refug, flög av sin moped och landade så pass illa att han nu är förlamad från bröstet och nedåt.

Natten mellan den 5 och 6 juni var mörk och regnig. Reflexskylten som vanligtvis markerar refugen på Vendelsövägen i Tyresö låg i diket. Simon Karlström körde in i refugen och tappade kontrollen över mopeden.

Simon hade tur som överlevde olyckan men han har fått bestående ryggmärgsskador.

Följ med Simon till olycksplatsen och se hur han fått anpassa livet till helt nya förutsättningar i videon.

Polisutredning om ansvarsfrågan

Simon och hans familj tror att olyckan hade kunnat undvikas om kommunen hade åtgärdat vägskadan. Nu pågår en förundersökning om vållande till kroppsskada där polisen ska utreda hur olyckan kunnat inträffa och vem som bär ansvaret.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.