Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
13-årige Milo som hittades död i skogsområde i Haninge. Familjen har godkänt att pojkens namn och bild publiceras. Foto: SVT

Mordet på Milo, 13, i Haninge kopplas till gängkonflikt

Uppdaterad
Publicerad

Mordet på 13-årige Milo, som hittades skjuten i huvudet i ett skogsområde i Haninge den 11 september, ska ha kopplingar till en gängkonflikt. Det bekräftar åklagare Lisa dos Santos på torsdagen.

– Det finns uppgifter, vilka jag inte närmare kan gå in på med hänsyn till förundersökningssekretessen, som visar att pojken utsatts för det grova och fullständigt hänsynslösa gängvåldet, säger förundersökningsledaren Lisa dos Santos.

Försvann i mitten på september

13-årige Milo kom från Stockholm och anmäldes försvunnen fredagen 8 september. Tidigt på måndagsmorgonen den 11 september hittades han död, skjuten i huvudet, i ett skogsområde i Haninge.

Åklagare vill inte kommentera vilken gängkonflikt

Enligt tidigare uppgifter till SVT Nyheter misstänks mordet inte ha koppling till senaste tidens våldsdåd kring det kriminella nätverket Foxtrot, som leds av den efterlysta Rawa Majid. Däremot utredde man tidigt kopplingar till andra gängkonflikter.

Åklagare Lisa Dos Santos vill inte uttala sig om vilken gängkonflikt mordet misstänks ha koppling till.

– Jag har inga ytterligare kommentarer än de uppgifter vi nu gått ut med, mer än att polisen efterlyser mer information, säger dos Santos till SVT.

Familjen har godkänt att pojkens namn och bild publiceras.

Efter mordet på 13-åringen: ”Vi är ett område i sorg” :

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Henrik Norsell

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.