Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En avliden person ska ha hittats i Haninge tidigt på måndagsmorgonen. Foto: pressfotograf.se

13-åring hittad mördad i skogen i Haninge

Uppdaterad
Publicerad

Det var en försvunnen 13-årig pojke som igår hittades död i ett skogsområde i Haninge. Åklagare leder nu en förundersökning om mord.

 – Att mordoffret var i så ung ålder är i sig helt fruktansvärt och visar på ytterligare en dimension av det skoningslösa grova våldet, säger Lisa dos Santos, senior åklagare.

Pojken kom från Stockholm och var anmäld som försvunnen sedan i fredags, hans anhöriga är underrättade. Det var en privatperson som hittade kroppen vid 06-tiden på måndagsmorgonen i ett skogsområde i Haninge och polisen inledde redan då en förundersökning om misstänkt mord.

Efter det har mordmisstankarna stärkts och enligt uppgifter till SVT Nyheter ska pojken ha blivit skjuten till döds.

–  Det jag kan säga är att vi har att göra med en extremt allvarlig brottsmisstanke, som handlar om att en väldigt ung person blivit mördad, säger förundersökningsledaren Lisa dos Santos, senior åklagare, i ett pressmeddelande.

Utreder kopplingar till nätverk

Enligt uppgifter till SVT Nyheter misstänker polisen just nu att mordet inte har någon koppling till den senaste tidens våldsdåd kring det kriminella nätverket Foxtrot, som leds av den efterlysta Rawa Majid, även kallad ”Kurdiska räven”.

Däremot utreder polisen om det finns kopplingar till andra kriminella nätverk som kan ligga bakom mordet.

Den unga pojken har inte varit känd av polisen sedan tidigare, enligt åklagaren.

– Nu arbetar vi för fullt med att utreda vad som har hänt den här pojken, säger Lisa dos Santos i pressmeddelandet.

SVT Nyheter har varit i kontakt med åklagaren som inte vill lämna några ytterligare kommentarer,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.